LISSE - De districtsrecherche Leiden-Bollenstreek hield woensdag 19 januari een 21-jarige Noordwijker en een 18-jarige man uit Beinsdorp aan. Zij worden ervan verdacht de gestolen telefoons van twee 15-jarige jongens uit Lisse en Nieuw-Vennep te gebruiken, nadat deze bij een beroving waren weggenomen. De twee werden dinsdag 21 december door drie inzittenden van een auto beroofd van hun persoonlijke eigendommen. Eerder werden voor de beroving al verdachten aangehouden.

De twee slachtoffers fietsten dinsdag 21 december rond 21.00 uur met een groepje van in totaal zes vrienden op de Van Lyndenweg toen zij werden ingehaald door een, zo bleek later, Volkswagen Golf. De auto passeerde hen, maar keerde een stuk verderop weer om en kwam terugrijden. Ter hoogte van de groep vrienden, stapten drie inzittenden uit en slaagden erin de slachtoffers te beroven van persoonlijke eigendommen als telefoons, AirPods, betaalpassen en zelfs dure kleding.

De recherche startte een onderzoek wat in een stroomversnelling kwam toen de bewuste VW Golf op 27 december 2021 na een ANPR hit en een daarop volgende achtervolging gecontroleerd werd in Roelofarendsveen. In de auto, die was gestolen èn was voorzien van valse kentekenplaten, werden namelijk spullen gevonden die zes dagen eerder waren weggenomen bij de beroving. Van de vijf inzittenden bleken er twee niets met de beroving te maken te hebben.

Tegen een derde, de nu aangehouden Beinsdorper was op dat moment onvoldoende bewijs dat hij bij de beroving betrokken was, waarop hij werd heengezonden. De twee andere verdachten, 2 mannen van 23 en 20 jaar uit Haarlem en Vogelenzang, zitten nog steeds vast vanwege de gestolen auto waarin zij reden en betrokkenheid bij de beroving.

Het rechercheonderzoek ging onverminderd verder wat leidde tot de aanhouding van de Noordwijker en opnieuw de man uit Beinsdorp. De twee zijn voor verhoor ingesloten.