KATWIJK - Nadat de bestuurder meerdere verkeersonveilige situaties veroorzaakte heeft de politie woensdagmiddag een achtervolging ingezet op een motorscooter in Katwijk. De verdachte sloeg op de vlucht en reed daarbij mogelijk een 83 jarige man aan, die hierbij zwaar gewond raakte. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis.


Onveilig rijgedrag
Op de A73 pleegde een motorscooter meerdere grove verkeersovertredingen. Hij reed onder andere over de middenberm en de vluchtheuvel. De politie gaf de bestuurder een stopteken, maar de bestuurder negeerde het stopteken en ging er snel vandoor.

Ongeval
Enige tijd later hoorden de collega’s via de portofoon dat er een ongeval was geweest op de Lange Linden in Cuijk, waarbij een scooterrijder zou zijn gevallen. Ter plaatse zagen de collega’s op een paadje langs weg De Nielt een 83 jarige man ernstig gewond op de grond liggen. De man is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft onder andere meerdere botbreuken in het borstbeen en gezicht opgelopen.

Getuigenoproep
Om een duidelijk en volledig beeld te krijgen van wat zich op het paadje naast De Nielt is gebeurd, hopen we in contact te komen met getuigen die iets gehoord of gezien hebben. Ook zijn we op zoek naar camerabeelden van mensen uit de omgeving. Kunt u ons helpen, dan vragen we u om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Mocht u liever anoniem informatie willen geven, dan kan dat Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.