SASSENHEIM - Op maandag 6 juli is een 25-jarige man uit Utrecht slachtoffer geworden van een beroving op de Kagerdreef in Sassenheim. Het slachtoffer moest onder bedreiging van een mogelijk vuurwapen zijn persoonlijke bezittingen afstaan. Bij de beroving zouden vier mannen betrokken zijn geweest. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.


Het slachtoffer wandelde omstreeks 22.50 uur op de Kagerdreef. Hierbij kwam het slachtoffer nog een vrouw met twee zwarte honden tegen. Achter de Kagerdreef ligt een parkje/plateau aan het water. Toen het slachtoffer hier aankwam, liepen er vanuit het niets twee mannen op hem af. Een van hen trok direct een wapen en richtte deze op het hoofd van het slachtoffer. De andere man bedreigde het slachtoffer met een mes. Beiden sommeerden het slachtoffer zijn zakken leeg te maken. Het slachtoffer moest onder andere zijn telefoon, portemonnee, autosleutel en sieraden afstaan. Ondertussen kwamen er nog twee andere mannen aangelopen. Het slachtoffer moest vervolgens zijn jas en schoenen uitdoen. De jas van het slachtoffer is uiteindelijk ook meegenomen. Het viertal ging er te voet vandoor.

Signalement verdachten
Bij de beroving zouden vier mannen betrokken zijn geweest. Allen in de leeftijd 20-25 jaar. Het signalement van de vier verdachten luidt als volgt:

  • Een blanke man van ongeveer 1.75 m lang, mager postuur, zwart haar en een zwart vlassig snorretje. Hij droeg een donkere jas en bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen.
  • De tweede verdachte heeft een donkere huidskleur en is ongeveer 1.751.85 m lang. Verder had hij een stevig postuur en droeg hij een donkere gewatteerde jas met een grijze capuchon. Hij bedreigde het slachtoffer met een mes.
  • De derde verdachte is een licht getinte jongeman met een mager postuur. Hij droeg een donkere muts met daarover een grijze capuchon. Zijn lengte wordt geschat op ongeveer 1.751.85 m lang.
  • De vierde man is ongeveer 1.85 m. Hij heeft een stevig postuur en een donkere huidskleur.

    Getuigen gezocht

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Zo komt de politie graag in contact met bijvoorbeeld de dame die de twee zwarte honden uitliet en het slachtoffer heeft gezien. Of misschien heeft u iets gezien of gehoord op of rondom de Kagerdreef op maandagavond 6 juli? Heeft u meer informatie? Bel dan met 0900-8844. Ook kunt u onderstaand tipformulier invullen. Wilt u liever anoniem uw tip doorgeven? Dat kan via M. 0800-7000.