SASSENHEIM - Op 30 september jl. vond de lancering van de derde eco-thriller van auteur Janine Keijser plaats in de fraaie boekhandel Wagner in Sassenheim.


De belangstellenden die op de lancering afkwamen, luisterden geboeid naar de auteur die niet alleen vertelde over haar eigen boek, maar ook de Stichting Adopteer Regenwoud uitgebreid in het zonnetje zette. Keijser interviewde Martin Havik van deze stichting die voor de gelegenheid graag naar Sassenheim afreisde. Het werk van Adopteer Regenwoud sluit naadloos aan bij het thema van ‘Ontworteling’.

In dit nieuwe werk vertelt de auteur namelijk het verhaal van journaliste en wereldverbeteraar Lara die, in opdracht van een organisatie die inheemse gemeenschappen helpt in Zuid-Amerika, afreist naar Brazilië.

Samen met een collega en een gids gaat ze op onderzoek uit in het Amazonegebied. De stam die ze bezoeken, lijkt echter niet zo blij met hun komst. Wanneer Lara op een schandaal stuit dat het regenwoud en de inheemse stam in gevaar brengt, komt ze in een angstaanjagend kat-en-muisspel terecht. Ze legt haar leven in de waagschaal om de waarheid boven tafel te krijgen.

Door de huiveringwekkende gebeurtenissen valt Lara in een zwart gat waar ze hallucinerende ervaringen doormaakt. Haar diepste angsten komen voorbij maar ook de intense krachten die ze aan kan boren als ze eenheid ervaart met de natuur. Om uit het duister omhoog te klimmen, moet ze haar verleden loslaten en haar innerlijke kracht leren hanteren.

Uitgeverij Doornwater en Janine Keijser overhandigden Havik een cheque om het werk van zijn mooie stichting te ondersteunen.

Alvorens haar eigen boeken te signeren zette Keijser ook collega-auteur Anneloes Tieleman, wiens boek –‘De Joodse vrouw’- onlangs eveneens bij Uitgeverij Doornwater verscheen, in het zonnetje. Tieleman was, geheel in de geest van de saamhorigheid binnen deze uitgeverij, naar Breda gekomen voor de presentatie van haar collega. Na een dankwoord aan Willemien Wagner voor het gastvrije onthaal, was de lancering van ‘Ontworteling’ definitief een feit.

‘Ontworteling’ is inmiddels overal te bestellen, onder meer via: https://uitgeverijdoornwater.nl/thrillers/ontworteling

De auteur

Janine Keijser (Leiden, 1980) is jurist, dierencoach en auteur van spannende en betekenisvolle thrillers. Van haar hand verschenen eerder de ecothrillers ‘Rauw’ en ‘Beproevingen’. De auteur over haar nieuwste ecothriller: “Met ‘Ontworteling’ wil ik niet alleen de verwoestende gevolgen van ontbossing onder de aandacht brengen, maar ook het potentieel dat in eenheid met de natuur schuilt,” legt Janine Keijser uit. “Ik wil lezers bewust maken van de cruciale rol die we spelen bij het behoud van onze kostbare ecosystemen en de bescherming van inheemse culturen. ‘Ontworteling’ is een mix van spanning, avontuur en een diepgaande en actuele boodschap.”