SASSENHEIM - Burgemeester Carla Breuer reikt 2 Koninklijke en 6 Gemeentelijke onderscheidingen uit aan raadsleden die afscheid nemen van de gemeenteraad.


Op maandagavond 28 maart 2022 heeft burgemeester Carla Breuer 2 Koninklijke en 6 Gemeentelijke onderscheidingen uitgereikt aan raadsleden die afscheid nemen van de gemeenteraad. De raadsleden ontvingen dit tijdens de gemeenteraadsvergadering in het Bestuurscentrum in Voorhout.

Afscheid van de raad

Op 16 maart 2022 waren de gemeenteraadsverkiezingen. Raadsleden die afscheid nemen van de gemeenteraad en 12 jaar of langer volksvertegenwoordiger zijn geweest, worden benoemd in de Orde van Oranje-Nassau. In Teylingen ontvangen 2 raadsleden een Koninklijke onderscheiding als lid in de Orde van Oranje Nassau.

Raadsleden die zich tenminste een volle termijn van 4 jaar hebben ingezet voor de gemeenteraad van Teylingen ontvangen een Gemeentelijke onderscheiding: de Jacoba van Beierenpenning. Zes raadsleden ontvangen deze Gemeentelijke onderscheiding bij hun afscheid van de raad.

Koninklijke én Gemeentelijke onderscheiding voor twee raadsleden

De heer F.A.J. Nederstigt (47)

De heer Nederstigt was vanaf 11 maart 2010 raadslid voor de ChristenUnie. Op 28 maart 2022 neemt hij afscheid van de Teylingse gemeenteraad, na drie volle termijnen van vier jaar zitting te hebben gehad in de raad.

De heer P.H. (Peter) Scholten (70)

De heer Scholten was vanaf 11 maart 2010 raadslid voor het CDA. Op 28 maart 2022 neemt hij afscheid van de Teylingse gemeenteraad, na drie volle termijnen van vier jaar zitting te hebben gehad in de raad.

Gemeentelijke onderscheiding voor raadsleden

De heer J.R. (Jelmer) Bode (33)

De heer Bode was vanaf 29 maart 2018 raadslid voor de VVD. Op 28 maart 2022 neemt hij afscheid van de Teylingse gemeenteraad, na een volle termijn van vier jaar zitting te hebben gehad in de raad.

De heer E.R. (Ewout) Braggaar (54)

De heer Braggaar was vanaf 29 maart 2018 raadslid voor de VVD. Op 28 maart 2022 neemt hij afscheid van de Teylingse gemeenteraad, na een volle termijn van vier jaar zitting te hebben gehad in de raad.

De heer G.C. (Gerben) Dijkstra (72)

De heer Dijkstra was vanaf 29 maart 2018 raadslid voor het CDA. Op 28 maart 2022 neemt hij afscheid van de Teylingse gemeenteraad, na een volle termijn van vier jaar zitting te hebben gehad in de raad.

De heer F.J. (Frans) van Swieten (62)

De heer Van Swieten was vanaf 30 april 2015 raadslid voor Trilokaal. Op 28 maart 2022 neemt hij afscheid van de Teylingse gemeenteraad, na meer dan een volle termijn van vier jaar zitting te hebben gehad in de raad.