SASSENHEIM - Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland betalen mee aan de aanleg. Als de haven in 2020 klaar is, is het recreatief transferium bij station Sassenheim compleet. Het wandelnetwerk en fietsknooppuntennetwerk lopen al langs deze P+R-locatie.

De aanlegplaats wordt achter het parkeerdek gemaakt, in de Zandsloot. Vanaf hier varen lage boten zo naar de Kagerplassen. In de haven komen 14 ligplaatsen. De boten mogen maximaal enkele uren aanleggen (Kiss & Sail). Wethouder Marlies Volten is enthousiast over de passantenhaven: “Hiermee wordt ook over het water direct vervoer naar de Kaag en Leiden mogelijk.”

Volgende zomer klaar
In september starten de werkzaamheden. Naar verwachting is de haven in de zomer van 2020 klaar voor gebruik.

Aantrekkelijke verblijfsplekken
De passantenhaven wordt aangelegd vanuit het programma Leidse Ommelanden. In dit programma werken provincie Zuid-Holland en regiogemeenten samen aan duurzame stad-en landverbindingen en aantrekkelijke recreatieve routes. Voor Teylingen vallen onder dit programma onder meer ook de wandel- en fietspaden in de Boterhuispolder, het Rondje Kaag, het wandelpad Roodemolenpolder, de Herontwikkeling Kagerzoom en de Ruïne van Teylingen.