SASSENHEIM - De burgemeesters van Hillegom, Lisse en Teylingen roepen recreanten op dit weekend weg te blijven uit de Bollenstreek, zo meldt men op de websites van de gemeenten.


Reden is dat het rondom de bollenvelden niet mogelijk is om voldoende afstand van elkaar te houden als het druk is. Ook sluiten we bij drukte lokale wegen af voor gemotoriseerd verkeer en groepen wielrenners. De wegen blijven wel toegankelijk voor voetgangers, individuele fietsers en bewoners.

“Wij realiseren ons dat het paasweekend bij uitstek een tijd is om samen te komen of erop uit te trekken. En onze bloeiende bollenvelden hebben ieder jaar een grote aantrekkingskracht. Toch vragen wij bezoekers met klem om dit jaar zoveel mogelijk dicht bij huis te blijven”, aldus de burgemeesters.

“We roepen mensen op om Pasen zoveel mogelijk met het eigen gezin of huisgenoten te vieren. Een frisse neus halen kan, maar blijf zoveel mogelijk in de buurt van je eigen huis. Vermijd plekken waarvan je kunt verwachten dat het druk is en houd 1,5 meter afstand.”

Kaarten van de afzettingen

Er mogen geen campers langs de Leidsevaart staan

De Leidsevaart tussen De Zilk en Halfweg in Lisse is traditioneel een plek waar veel campers staan in het paasweekend. Dit is vanwege de coronamaatregelen nu niet toegestaan. De weg is zolang het niet te druk wordt wel toegankelijk voor fietsers, wandelaars en bestemmingsverkeer.

Lokale wegen worden bij drukte afgesloten

Daarnaast gaan bij drukte of teveel bezoekers de volgende wegen dicht voor auto’s, motorrijders en groepen wielrenners:

  • Hillegom: lokale wegen rondom de bollenvelden - tussen de N208/Hyacinthenlaan Veenenburgerlaan/Wilhelminalaan/Loosterweg noord, richting Lisse
  • Lisse/Sassenheim: lokale wegen rondom de bollenvelden - tussen de N208/Keukenhof/N443/Loosterweg zuid

Buurgemeente Noordwijk sluit net als vorig weekend alle gemeentelijke parkeerterreinen en de weg naar Langevelderslag af.

Boetes bij overtreding regels

Handhavers letten komend weekend extra op of iedereen zich aan de regels houdt. Zij kunnen dit weekend daarom boetes uitdelen. Dit doen zij als zij zien dat mensen geen afstand houden en daarmee de gezondheid van anderen in gevaar brengen. Zij grijpen ook in als locaties te druk dreigen te worden.