SASSENHEIM - Vanwege de coronacrisis vielen bijna alle leerlingenvervoerritten van Noot Personenvervoer uit. De gemeente helpt Noot financieel.


De gemeente Teylingen besluit om de uitvoerder van het leerlingenvervoer, Noot Personenvervoer, financieel te steunen. De gemeente betaalt onder bepaalde voorwaarden 80% van de tijdens de coronacrisis niet gereden ritten.

Coronacrisis

Op 16 maart sloten de scholen vanwege de coronacrisis. Hierdoor vielen bijna alle ritten van Noot uit. Daarop stuurde Noot een brief naar de gemeente met het verzoek de niet gereden ritten wel voor 80% te betalen. Zonder financiële steun zou Noot namelijk in de problemen komen. De gemeente heeft besloten om hier onder bepaalde voorwaarden positief op te reageren. Het is immers belangrijk dat er meteen vervoer is zodra de kinderen wel weer naar school mogen.

Voorwaarden

Een van de voorwaarden die de gemeente heeft gesteld, is dat Noot geen dubbele overheidssteun mag krijgen. Mocht Noot ook van het Rijk financiële hulp krijgen, dan betalen zij dat bedrag terug aan de gemeente. De afspraken staan in een bijlage bij de overeenkomst tussen de gemeente en Noot.