WARMOND - Tijdens de onderhoudswerkzaamheden van vorig jaar, is er schade ontdekt aan het spoorviaduct in Warmond. K Dekker bouw & infra BV. gaat dit in oktober repareren.


Schade aan rijbaan en betonconstructie

De betonnen rijvloer ligt los van de onderliggende betonconstructie. Hierdoor kan de schade aan de rijbaan steeds groter worden en kan zout dooiwater (chloride) de wapening van de onderliggende betonconstructie aantasten. Dit geldt ook voor de pompkelder. Als er geen maatregelen tegen het indringen van zout dooiwater worden genomen, ontstaan er gaten in de rijbaan waardoor het onveilig wordt.

De werkzaamheden gaan helaas zorgen voor verkeershinder. Daarnaast kunnen de werkzaamheden aan het beton opbreken en herstellen, geluid- en stofhinder geven. De aannemer plaatst een tent met daaromheen geluid reducerende bouwhekken. Zo wordt het geluid- en stofhinder voor de omgeving vermindert.

Onderstaande werkzaamheden worden uitgevoerd om het spoorviaduct te herstellen:

  • Herstellen en reinigen van beton.
  • Opbreken en opnieuw aanbrengen van betonverharding.
  • Vervangen van de pompinstallatie.


Planning

  • 4 en 5 september van 07.00 tot 16.00 uur: vooronderzoek aan spoorviaduct. Dit is nodig om de schade aan het wegdek vast te stellen. Het doel van dit vooronderzoek is om vertragingen in de planning te voorkomen. Hiervoor sluiten we een halve rijbaan af in de Oranje Nassaulaan en nabij het spoorviaduct. Er is een om-en-om regeling en er zijnverkeersregelaars om het verkeer te regelen.
  • 2 oktober tot en met 31 oktober: uitvoeren herstelwerkzaamheden om de schade aan de rijbaan en betonconstructie de herstellen. De rijbaan onder het spoorviaduct sluiten we volledig af. Dat betekent dat Warmond gedurende deze vier weken afgesloten is voor autoverkeer vanuit en in de richting van Oegstgeest. Fietsers en voetgangers kunnen vanuit beide richtingen gebruik blijven maken van het fiets- en voetpad aan de Padoxlaanzijde.

Busroute en pendelbussen tussen station Sassenheim en halte Sweilandstraat

Tijdens de werkzaamheden rijdt buslijn 50 (Haarlem – Leiden) om Warmond heen via de N444 en de A44. Er worden pendelbussen ingezet tussen station Sassenheim en halte Sweilandstraat in Warmond. Reizigers kunnen in Sassenheim overstappen op o.a. buslijn 50 richting Leiden of Haarlem. Bekijk de kaart en dienstreleging. Het gebruik van de pendelbus is gratis.

  • Maandag tot en met vrijdag: 06.00 tot 0.9.30 uur en 15.30 tot 19.45 uur.
  • Zaterdag: 11.30 tot 18.30 uur
  • Zondag rijdt er geen pendelbus.