WARMOND -

Dinsdagavond 26 oktober vindt er een inloopavond plaatst over de nieuwe plannen op de plek van de Waaier.

Tot een paar jaar geleden stond aan het Leerpad in Warmond, basisschool ‘de Waaier’. Omdat deze school is verhuisd naar een andere plek is dit terrein vrijgekomen. De gemeente onderzoekt op dit moment welke nieuwe plannen op deze plek zouden passen.

U bent van harte welkom op de inloopavond

Op dinsdagavond 26 oktober 2021 van 19.00- 21.00 uur houdt de gemeente een informatieavond over de mogelijke plannen ter plaatse van deze plek. De avond is in het bestuurscentrum van Voorhout, Raadhuisplein 1. Bent u benieuwd? U bent van harte welkom. U kunt tijdens de avond binnenlopen op het moment dat het u uitkomt.

Plannen voor woningbouw en herstellen cultuurhistorische elementen

De plek van de voormalige basisschool ligt in het gebied “Beschermd dorpsgezicht”. Om die reden hebben wij een integrale visie laten opstellen voor het gebied. De visie geeft aan dat deze plek zich leent voor woningbouw. Ook worden er kansen gezien voor een kwaliteitsverbetering van het openbaar gebied en het terugbrengen van een aantal cultuurhistorische elementen. Zo kan een deel van wat er in het verleden bij de kerketuin van de St Matthias Kerk hoorde, worden hersteld. Verder kan het Leerpad in zijn oorspronkelijke vorm (lengte) worden teruggebracht.

Voor een nadere uitwerking en invulling van het gebied hebben wij inmiddels ook een beeldkwaliteitsplan laten opstellen. Voor het bouwen van woningen zijn wij in gesprek met woonstichting Stek. Stek ziet een mogelijkheid voor de bouw van 16 sociale huurappartementen.

Waar gaat de inloopavond over?

Tijdens de inloopavond willen wij de visie en het beeldkwaliteitsplan met u delen. Beide zijn nog in concept. Ook vragen wij u om mee te denken over de invulling van het nieuwe deel van de “kerketuin”.

Verder hebben wij woonstichting Stek uitgenodigd voor een presentatie van een eerste ontwerp van een appartementencomplex op deze locatie.

De inloopavond en (de regels rondom) het coronavirus

Sinds kort geldt de 1,5 meter afstandsregeling niet meer. Verder heeft het bestuurscentrum een publieke functie en hoeft u daarom voor binnenkomst, geen coronatoegangsbewijs te tonen.

U kunt ook informatie vinden op de gemeentelijke website

Wanneer u de inloopavond niet wilt of kunt bezoeken, vindt u kort na de inloopavond ook de nodige informatie op de website van de gemeente (www.teylingenl.nl).

Heeft u vragen?

Heeft u vragen, neemt u dan gerust contact op met Josephine Braam of Lindy van der Klaauw van de werkorganisatie HLTsamen (Hillegom, Lisse, Teylingen). Wij zijn bereikbaar via e-mailadres: jac.braam@hltsamen.nl of L.vanderklaauw@hltsamen.nl. Ook kunt u ons telefonisch bereiken via het algemene telefoonnummer 14 02