SASSENHEIM - Als reparatie nodig is, hoef je alleen het materiaal te betalen

Tijdens de regionale fietsverlichtingsactie op zaterdag 6 november kun je gratis je verlichting laten controleren en als dat nodig is deze laten repareren.

De herfst is begonnen en de dagen worden weer korter. In deze tijd van het jaar is het extra belangrijk dat het licht op je fiets het doet. Daarom organiseren gemeenten, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in de regio Holland Rijnland, samen met tientallen rijwielhandelaren weer een fietsverlichtingsactie. Bij de deelnemende rijwielhandelaren kun je op de actiedag je verlichting laten controleren. Als reparatie nodig is, hoef je geen arbeidsloon te betalen, alleen het materiaal.

Deelnemende rijwielhandelaren

In Teylingen doen deze rijwielhandelaren mee met de fietsverlichtingsactie.:

  • Bike Totaal van Hulst, Kerklaan 57, Sassenheim
  • Profile Leendert Kuijper, Hoofdstraat 144, Sassenheim
  • Fietsenwarenhuis, Herenstraat 81, Voorhout


Van 8 tot en met 13 november kan je ook nog bij de deelnemende rijwielhandelaren terecht. Je krijgt dan 10% korting op de totale kosten (materiaal plus arbeidsloon) van de reparatie van fietsverlichting.

Controle

De politie gaat na de actie gericht controleren op werkende verlichting. Een extra reden om alles op orde te krijgen, want de boete voor onverlicht fietsen bedraagt € 55,-.

Extra aandacht voor verlichting door promoteam ValOpShop

De laatste dag van de actieweek staat de ValOpShop in Teylingen. Dit enthousiaste promotieteam rijdt met twee bussen door Nederland om aandacht te vragen voor het belang van goede fietsverlichting. Op een leuke manier houden ze fietsers aan om te kijken of hun verlichting het doet. Zo ja, dan kunnen ze een leuke attentie uitzoeken in de ValOpShop. Een hesje, lampje, reflector, een lichtgevend ventiel… Doet jouw licht het niet? Ook dat lossen ze op!

De ValOpShop staat in Teylingen op:

  • zaterdag 13 november van 09.00 – 11.30 uur, Sportlaan Voorhout
  • zaterdag 13 november van 12.00 – 14.30 uur, Kerkplein Sassenheim
  • zaterdag 13 november van 15.00 – 18.00 uur, Meerrustlaan Warmond