SASSENHEIM - De Reuzenbol is geadopteerd door de gemeente Teylingen en werd onthuld door wethouder Marlies Volten

Op maandagmiddag 3 juli is de Reuzenbol ‘Op pad’ onthuld in de rotonde voor het Gemeentekantoor in Sassenheim. Met deze onthulling staan er nu 17 Reuzenbollen in de gemeente Teylingen, waarvan 8 in Sassenheim.

Adoptie Reuzenbol

De Reuzenbol is geadopteerd door de gemeente Teylingen en werd onthuld door wethouder Marlies Volten. Samen met de Stichting Gildemeesters Bollenstreek en kunstenares Lisette Hogewoning, werd de bol feestelijk onthuld.

Ontwerp

Lisette Hogewoning (Sassenheim, 1972) maakt persoonlijke paper-art portretten. Een collage is een kunstvorm, die gebruik maakt van beelden en woorden van anderen, voor het creëren van een nieuwe compositie. Lisette maakt gebruik van foto’s, beeldmateriaal en teksten, die allen iets te maken hebben met het onderwerp. Van veraf zie je een schilderij, maar als je dichterbij komt, zie je het verhaal wat er verteld wordt. De Bollenstreek is een uniek gebied, dat je niet alleen per fiets, maar ook te voet kunt verkennen. Het Wandelnetwerk Bollenstreek bestaat uit totaal 100 kilometer aan wandelroute. De route loopt grotendeels over verharde paden, maar gaat ook over weilanden en bollenland. De wandelaar, die je op deze Reuzenbol ziet, is niet alleen geschilderd, maar is ook gemaakt uit stukjes papier. Als je dichterbij komt, ontdek je allerlei teksten en foto’s, die te maken hebben met de Bollenstreek en de wandelingen.

Gildemeesters

De Reuzenbollen zijn onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek. Het college van Teylingen is erg onder de indruk van het project van de Gildemeesters en heeft met de adoptie van drie Reuzenbollen voor Teylingen – één voor elke kern - graag een bijdrage geleverd aan de aantrekkelijkheid van de Bollenstreek. Van Leiden tot aan Haarlem worden in totaal zo’n 80 bollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 km. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum De Zwarte Tulp in Lisse. U kunt de route ook bekijken op de website van de Gildemeesters Bollenstreek. Voor meer informatie over het Wandelnetwerk bollenstreek kunt u terecht op de website van ANVL.