WARMOND - Dinsdagavond 2 januari reikte burgemeester Breuer de Waarderingsprijs 2023 uit aan de vrijwilligers van de vier Teylingse kringloopwinkels. Het gaat om: de Driesprong, Op Dreef, Stichting Kringloop Herenstraat en JoJo Repair Café en Weggeefwinkel Teylingen. De Waarderingsprijs is uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Teylingen in Theater Het Trefpunt, Herenweg 80 in Warmond.


Inzet van vrijwilligers

Vele vrijwilligers zetten zich in voor de vier Teylingse kringloopwinkels en verdienen waardering omdat ze belangeloos bijdragen aan duurzaamheid door hergebruik. Zij geven spullen een tweede leven. Daarnaast wordt de opbrengst weer aan goede doelen geschonken. Ook creëren zij een inclusieve werkomgeving waar sociale samenhang wordt versterkt. Deze vorm van vrijwilligerswerk heeft een positieve impact op zowel de mensen in onze dorpen als de planeet. De prijs wordt dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt.

Waarderingsprijs

De Waarderingsprijs wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf, instelling of persoon die op bijzondere wijze of door een origineel initiatief Teylingen op de kaart zet.

De Waarderingsprijs bestaat uit een beeld van glas waarin een 3D lasergravure is gemaakt. Op het beeldje staat een bollenmand, als uiting van de bollencultuur die Teylingen bindt. Op de mand staan de wapens van de drie dorpen, daarboven zweeft het wapen van Teylingen.