SASSENHEIM - Dit jaar doen de leden van Tjarda Sassenheim – Warmond voor het eerst mee met de JOTA (Jamboree On The Air), een internationaal evenement dat gehouden wordt van 18 t/m 20 oktober waar veel scoutinggroepen aan meedoen. Tijdens dit weekend leggen de scouts onder hun eigen call (roepnaam van het zendstation) PA6TJARDA contact met andere scoutinggroepen overal ter wereld.

De JOTA is bedoeld voor Scoutinggroepen over heel de wereld. De zendamateurs helpen de kinderen met het leggen van verbindingen met behulp van de zender. Dit kan met een lokale groep, bijvoorbeeld uit Lisse of Wassenaar, waar ze ook enthousiast meedoen, maar er is ook al contact gelegd met de Scoutinggroep Hasselo uit Hengelo om daar radiospelletjes mee te doen, zoals zeeslag en galgje. De Zeeverkenners en Wildevaert kunnen contact maken met de rest van de wereld. Zo wisselen ze met elkaar ervaringen uit. Scouting in Afrika is natuurlijk heel anders dan Scouting hier in Sassenheim. Tijdens dit JOTA weekend zal er dan ook voor iedere speltak iets leuks te doen zijn. Zendamateurs van de VERON afdeling Leiden, zullen belangeloos hun medewerking verlenen en hun apparatuur beschikbaar stellen.

Naast het zenden worden er nog vele andere activiteiten ondernomen. Zo wordt er onder andere door de zendamateurs een avondspel verzorgd voor de leiding. ’s Avonds wordt er een avondspel gedaan voor Bevers en Welpen, samen met de Welpen van de Scojesa en zaterdag middag is er een groot spel op het water, samen met de Lisser Kaninefaten en Tjarda Hillegom. De scouts slapen in tenten op het veld bij de dijk. De Tjarda nodigt u dan ook uit om te komen kijken naar de verrichtingen van de scouts en de JOTA. U bent van harte welkom op zaterdag 19 oktober tussen 13 uur en 17 uur, op de Kagerweide 30, 2172 HT, Sassenheim.