SASSENHEIM - Het is voor de Nederlandse overheid erg lastig om het coronavirus onder controle te krijgen. Dat is zo lastig doordat het virus zich makkelijk verspreidt van mens op mens. Als mensen met elkaar in contact komen kunnen zij elkaar dus besmetten. Daarom is het van belang om te weten of je besmet bent of niet. Je kunt hier slechts op één manier achter komen. Dat is door het doen van een coronatest. Als je het vermoeden hebt dat je besmet bent met het coronavirus, kun je maar beter zo snel mogelijk een coronatest doen. coronatest in Sassenheim: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl.

Wat kun je doen om te voorkomen dat je anderen besmet?
Niemand wil besmet worden met het coronavirus. Wanneer dat toch is gebeurd, moet je voorkomen dat jij anderen besmet met het virus. Eigenlijk is er slechts één manier waarop je dit kunt doen. Je moet ervoor zorgen dat je niet met anderen in contact komt. Daarom moet je thuisblijven als je mogelijk besmet bent met het coronavirus. Dat je mogelijk besmet bent, kun je bijvoorbeeld merken aan bepaalde klachten die je hebt. Als je last hebt van klachten die vaak voorkomen bij mensen die besmet zijn met het coronavirus, kun je het best geen risico nemen en tijdelijk in quarantaine gaan. Je moet dan thuisblijven en met niemand anders in contact komen. Pas wanneer je een coronatest hebt gedaan die bevestigd dat je niet besmet bent, kun je weer met anderen in contact komen.

Quarantaine
Het is vervelend om in quarantaine te moeten. Je bent dan de hele dag alleen en kunt je huis niet verlaten. Daarom willen mensen het liefst voorkomen dat ze onnodig in quarantaine zitten. Als je klachten hebt, moet je eigenlijk direct in quarantaine. Je weet dan immers niet of je besmet bent. Wanneer je in quarantaine zit zonder dat je weet of je besmet bent, wil je zo snel mogelijk een coronatest doen. De uitslag van de coronatest geeft aan of het coronavirus hebt of niet. Daarom wil je zo snel mogelijk de uitslag van de test hebben. Zo weet je snel of je in quarantaine moet of niet. Er zijn verschillende teststraten in Nederland. Je kunt niet bij al deze teststraten op dezelfde manier getest worden.

Hoe weet je zo snel mogelijk of je besmet bent als je in Sassenheim woont?
Je kunt je op verschillende manieren laten testen als je in Sassenheim woont. De manier waarop de test wordt afgenomen is altijd hetzelfde, maar hoelang het duurt voordat je de uitslag hebt is heel verschillend. Bij de GGD duurt dit meer dan 24 uur terwijl je bij een commerciële teststraat een sneltest kunt doen. Deze testmethode geeft de uitslag na zo’n 15 minuten nadat de test is afgenomen. Hier vind je een overzicht van de plekken in de buurt van Sassenheim waar je een sneltest kunt doen: coronatest in Sassenheim: overzicht kosten en sneltest locaties.