WARMOND - In het voormalige Mariënhaven heeft de jonge kunsthistorica Babette Claassen sinds begin dit jaar haar ontvangstruimte ingericht. In de nabijheid van de oude kapel behoort private art viewing tot de mogelijkheden en bent u van harte welkom om op afspraak de tentoonstellingen te komen bekijken. Uiteraard wordt u gastvrij én op veilige wijze ontvangen.

Kunst in Marius: Van Mondriaan tot Koekkoek
In de historische omgeving van Warmond en Mariënhaven, inmiddels met veel aandacht gerenoveerd tot het Marius complex, zal Babette regelmatig exposities organiseren met negentiende- en vroeg twintigsteeeuwse kunstwerken. Af en toe kunt u ook een schilderij of prent uit de achttiende en zelfs de zeventiende eeuw verwachten. Het was dan ook een bewuste keuze om zich in hier te vestigen, zo zegt Babette zelf. “Warmond heeft een rijke historie en ik zie mooie verbindingen met mijn kunstcollectie.” Zo is er een schilderij van de Haagse Frits Mondriaan (1853-1932) te zien. Als ‘oom Frits’ was hij de eerste leermeester van Piet Mondriaan. Ook een bijzondere potloodtekening van een huzaar door Hermanus Willem Koekkoek (1867-1929) maakt deel uit van de tentoongestelde kunst. Deze telg uit de beroemde kunstenaarsfamilie Koekkoek woonde drie jaar in Leiden, waar hij het omringende landschap in de bollenstreek op het doek vastlegde. Zijn militaire onderwerpen bleven echter vooral geliefd.

Klassieke kunst in een modern interieur
Bijzonder is dat de tentoongestelde kunst ook te koop is, waarbij er vooral aandacht is voor de beginnende en veelal jonge kunstliefhebber of verzamelaar. “Juist in deze tijd, waarin we veel tijd thuis spenderen en interieurs veelal worden bepaald door grote en bekende woonwinkel aanbieders, is het plaatsen van een mooi kunstwerk met een bijzonder verhaal een geweldige aanwinst voor je woongenot,” aldus Babette.

Babette Claassen Art Services
Babette Claassen houdt zich met haar bedrijf ook bezig met inventarisatie van kunstobjecten bij bedrijven en particulieren. Ze adviseert daarnaast bij aan- en verkoop en is tevens actief als aanbieder van mooie en veelal betaalbare historische kunstwerken. Ook het produceren van kunsthistorische documentaires en video’s neemt Babette Claassen met haar jonge, maar ambitieuze, onderneming voor haar rekening.