SASSENHEIM - In verband met de tropische temperaturen die ons dezer dagen ten deel vallen, is de lancering van ‘Ontworteling’, de nieuwe ecothriller van Janine Keijser, verplaatst van 9 naar 30 september a.s. De locatie blijft hetzelfde: Boekhandel Wagner in Sassenheim. Om 15.00 uur zal deze feestelijke lancering beginnen en u kunt er bij zijn!

‘Ontworteling’ is een meeslepende thriller met een uiterst actueel en maatschappelijk relevant thema: de ontbossing in het Amazonegebied.

In dit nieuwe werk vertelt de auteur het verhaal van journaliste en wereldverbeteraar Lara die, in opdracht van een organisatie die inheemse gemeenschappen helpt in Zuid-Amerika, afreist naar Brazilië.

Samen met een collega en een gids gaat ze op onderzoek uit in het Amazonegebied. De stam die ze bezoeken, lijkt echter niet zo blij met hun komst. Wanneer Lara op een schandaal stuit dat het regenwoud en de inheemse stam in gevaar brengt, komt ze in een angstaanjagend kat-en-muisspel terecht. Ze legt haar leven in de waagschaal om de waarheid boven tafel te krijgen.

Door de huiveringwekkende gebeurtenissen valt Lara in een zwart gat waar ze hallucinerende ervaringen doormaakt. Haar diepste angsten komen voorbij maar ook de intense krachten die ze aan kan boren als ze eenheid ervaart met de natuur. Om uit het duister omhoog te klimmen, moet ze haar verleden loslaten en haar innerlijke kracht leren hanteren.

Weet Lara zich aan haar fysieke en mentale demonen te ontworstelen? Je leest het in ‘Ontworteling’.

Uitgeverij Doornwater is verheugd om de nieuwste thriller van Janine Keijser uit te brengen. Van Doorn en Van de Water waren al gecharmeerd geraakt door Keijsers eerdere ecothrillers ‘Rauw’ en ‘Beproevingen’, en zijn ervan overtuigd dat ‘Ontworteling’ naadloos aansluit bij hun uitgeversfilosofie. “Wij richten ons op boeken met een maatschappelijk thema die iets losmaken bij de lezer. Dat doen de thrillers van deze auteur bij uitstek.”

Detalis van de lancering
Zaterdagmiddag 30 september a.s. bij Boekhandel Wagner in Sassenheim. Vanaf 15:00 uur zal de auteur een lezing geven en een signeersessie houden. Aanmelden kan via www.boekhandelwagner.nl of via info@boekhandelwagner.nl.

‘Ontworteling’ is onder meer te bestellen via: https://uitgeverijdoornwater.nl/thrillers/ontworteling en uiteraard te koop bij Boekhandel Wagner.

De auteur

Janine Keijser (Leiden, 1980) is jurist, dierencoach en auteur van spannende en betekenisvolle thrillers. Van haar hand verschenen eerder de ecothrillers ‘Rauw’ en ‘Beproevingen’. De auteur over haar nieuwste ecothriller: “Met ‘Ontworteling’ wil ik niet alleen de verwoestende gevolgen van ontbossing onder de aandacht brengen, maar ook het potentieel dat in eenheid met de natuur schuilt,” legt Janine Keijser uit. “Ik wil lezers bewust maken van de cruciale rol die we spelen bij het behoud van onze kostbare ecosystemen en de bescherming van inheemse culturen. ‘Ontworteling’ is een mix van spanning, avontuur en een diepgaande en actuele boodschap.”