ALMERE - De uitoverwinning bij Helmond Sport van afgelopen maandag bleek slechts een korte opleving voor Almere City FC. Zondag ging de ploeg van Gertjan Verbeek namelijk op eigen veld met 1-3 onderuit tegen ADO Den Haag waardoor de zorgen groot blijven voor de Almeerders.

De thuisploeg begon nochtans goed aan het duel toen Lance Duijvestijn na twaalf minuten scoorde op aangeven van Jonas Arweiler. ADO Den Haag, dat uit de laatste drie wedstrijden slechts één punt wist te halen herstelde zich nog voor rust. Na 36 minuten wist Sem Steijn voor de gelijkmaker te zorgen en vier minuten later wist Thomas Verheydt, vorig jaar nog topscorer in Almere, een voorzet van Ricardo Kishna op waarde te schatten: 1-2.

In de tweede helft probeerde Almere City het wel, maar er zat weinig gedachte achter het aanvalsspel van de thuisploeg en veel kansen leverde dit dan ook niet op. In de uiterste slotfase besloot keeper Agil Etemadi mee naar voren te gaan om een punt te forceren. ADO Den Haag profiteerde en wel op schitterende wijze toen Vicente Besuijen de bal vanaf eigen helft in het lege doel schoot: 1-3.