DEN HAAG - ADO Den Haag heeft vrijdagavond met de grootst mogelijke moeite gewonnen van Helmond Sport. Door een gelijkmaker in de extra tijd leken de groen-gelen genoegen te moeten nemen met een punt. Thomas Verheydt wist dat diep in blessuretijd te voorkomen: 2-1.

In een zeer matig duel waren er twee goede kansen voor de gasten uit Helmond, via Dylan Seys die eerst in het zijnet schoot en vlak voor rust rakelings langs de kruising. ADO stond toen al op voorsprong. Uit een voorzet van Tyrese Asante kopte Ricardo Kishna hard raak. Asante zelf leek de voorsprong nog voor de rust te verdubbelen, maar de vingertoppen van doelman Mike Havekotte voorkwamen dat.

Na rust was het zo mogelijk nog slechter en opnieuw Seys kreeg een kans voor de gasten, maar raakte de paal. Seys veranderde in de blessuretijd alsnog de stemming in het Cars Jeans Stadion door voor de gelijkmaker te zorgen. Thomas Verheydt stak er een stokje voor dat de Helmonders met een puntje huiswaarts keerden. In de slotseconde knalde hij zijn 26e goal van het seizoen binnen.