BREDA - De Blue Waves, het damesteam van Rugby Club Waterland uit Purmerend in cluster met The Bassets uit Sassenheim, heeft de finale bereikt van de ereklasse, het hoogste niveau in Nederland. De wedstrijd om het landskampioenschap wordt gespeeld op maandag 29 mei tegen AAC uit Amsterdam. Vorig jaar speelden beide teams ook tegen elkaar in de finale. Daar wonnen de dames van RC Waterland en werden zij voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging landskampioen.

De laatste slag van het seizoen was in Breda op een zonnige zondagmiddag. De Blue Waves begon vroeg aan de voorbereidingen van de wedstrijd, al om half 10 in de ochtend werden de eerste warming-up oefeningen gedaan op de parkeerplaats, wachtende op de bus waarmee men naar Breda zou afreizen.

Gezonde nervositeit was toch wel aanwezig bij het team en moest in de eerste 20 minuten nog wel nog even weggewerkt worden. Al in de eerste 5 minuten kregen de dames een onhandige try om de oren doordat Breda adequaat en snel reageerde op een fout. Daarna was het de beurt aan de Blue Waves beurt om een try te drukken. Door een penaltykick tegen (goed voor 3 punten) en een aantal try's voor de Blue Waves werd de ruststand 10-34.

Tijdens de tweede helft kwamen de try's sneller achter elkaar, wel bleef het een stevige pot waarbij Breda hard bleef verdedigen. Dit resulteerde in een eindstand van 18-70 en officieel een finaleplek om te vechten voor het landskampioenschap 2022/2023 in de Ereklasse Dames. Op 29 mei zal men hiervoor AAC moeten verslaan in Amsterdam.