HEERENVEEN - Feyenoord heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. In het ABE Lenstra Stadion werd SC Heerenveen met 0-1 verslagen.

De Friezen, bekerwinnaar in 2009, hadden de overhand voor de pauze en ook de meeste kansen. De beste was voor Van Hooijdonk: hij schoot na balverlies van Kökçü en een voorzet van Al Hajj in het zijnet. Feyenoord bleek aanvallend onmachtig en moest het doen met een schot uit de draai van Dilrosun die naast ging.

Dertienvoudig bekerwinnaar Feyenoord was kort na de rust dicht bij de openingstreffer via een kopbal van Gimenez die over het doel verdween. De spits scoorde tien minuten voor tijd wel na goed voorbereidend werk van Jahanbakhsh en een slim passje van Danilo. In de resterende tijd kon de thuisploeg dit niet meer rechttrekken,