ROME - Feyenoord is, na een glorieus seizoen in de Conference League, belabberd begonnen aan de nieuwe Europa League-campagne. Lazio toonde zich, met een 4-2 overwinning in Rome, nog genadig voor de Rotterdammers.

De Italianen begonnen in een hoog tempo en hadden al na drie minuten succes. Luis Alberto sneed, bediend door Vecino, door de defensie en rondde bekwaam af. Felipe Anderson maakte er met een schuiver 2-0 van. De bezoekers waren overal te laat en hadden geluk dat voor de rust alleen Vecino nog toesloeg.

Feyenoord beet daarna iets meer van zich af, kreeg ook een paar kansen, maar Lazio herpakte zich snel. Opnieuw Vecino maakte met wat fortuin de 4-0, waarna invaller Giménez de score vanaf de stip en met een intikker nog een stuk draaglijker aanzien gaf.