SITTARD - Het zag er na een kwartier niet al te best uit voor Feyenoord op bezoek bij Fortuna Sittard. De al zeer gehavende ploeg van Dick Advocaat kreeg al in de 1e minuut een doelpunt tegen moest even later verder met tien man na een rode kaart voor Orkun Kökcü. Toch toonden de Rotterdammers karakter en trokken daarmee de drie punten over de streep. (1-3).

De wedstrijd was slechts luttele seconden oud toen Zian Flemming de thuisploeg op voorsprong schoot. Kökcü werd ruim tien minuten later met rood heen gezonden door scheidsrechter Higler na een stevige charge op Roel Janssen. In dezelfde fase kwam Feyenoord ook nog eens goed weg toen Mats Seuntjens de lat raakte. Doch Feyenoord rechtte de rug en de ommekeer kwam met een fenomenaal doelpunt van Marco Senesi. Na een strafschop in de blessuretijd van de eerste helft, benut door aanvoerder Steven Berghuis, konden de Rotterdammers zelfs met een voorsprong gaan rusten.

Na de pauze bleef Feyenoord met hangen en wurgen overeind daar Fortuna stevig aandrong. Keeper Marsman hield de gasten dan ook een aantal malen overeind. De opluchting viel in de slotminuut toen Berghuis werd gevloerd door Smeets en de captain opnieuw trefzeker was vanaf elf meter: 1-3.