ROTTERDAM - Feyenoord heeft thuis een 2-0 zege weten te boeken op Willem II, dat mede dankzij een uitblinkende doelman Wellenreuther lang stand hield.

Feyenoord domineerde vanaf het begin, maar sprong slordig om met zijn kansen. Voor rust schoten Til en Senesi over, werden de inzetten van Sinisterra en Nelsen gestopt en stond bij Pedersen enkele keren het vizier niet op scherp.

Pas halverwege de tweede helft werd de ban gebroken door Sinisterra. De aanvaller schoot raak via de vingers van Wellenreuther. In de extra tijd onstnapte Feyenoord nog aan de gelijkmaker toen doelman Marciano ternauwernood een schot van Heerkens stopte. Kort daarna schoof Linssen uit een counter de 2-0 langs Wellenreuther.