EMMEN - Feyenoord heeft zijn eerste wedstrijd als landskampioen met de nodige moeite gewonnen. De ploeg van trainer Arne Slot won het uitduel bij FC Emmen met 1-3, dat daarmee veroordeeld is tot de nacompetitie.

FC Emmen kon in de beginfase geen vuist maken en Szymanski was voor Feyenoord dicht bij de openingstreffer. Uit de eerste de beste counter schoot Zivkovic de thuisploeg op voorsprong, maar een kwartier later maakte Idrissi fraai de gelijkmaker. Romeny had de 2-1 op z'n schoen,maar schoot naast.

Feyenoord werd na rust steeds sterker en kreeg ook kansen. Giménez raakte eerst nog de paal,maar tien minuten voor tijd kopte Danilo alsnog de 1-2 binnen. Zes minuten later schoot de Braziliaan de wedstrijd in het slot.