ROTTERDAM - Guus Til is zaterdagavond, niet voor het eerst dit seizoen, weer eens belangrijk geweest voor Feyenoord. In de thuiswedstrijd tegen NEC stonden de Rotterdammers tien minuten voor tijd nog met 2-3 achter, maar de huurling scoorde tweemaal waarna Feyenoord het duel uiteindelijk met 5-3 won.

De Rotterdammers leken een simpele avond te krijgen, maar werden uiteindelijk tot het uiterste gedreven. Feyenoord kende in de eerste helft een sterke fase. Daarin scoorde Kökçü vanaf de strafschopstip en Sinisterra na een fraaie lange bal van Senesi. Daarna werd de thuisploeg slordiger en nog voor de rust trokken Mattsson en Odenthal de stand gelijk.

In de tweede helft kwam NEC zelfs op voorsprong via oud-Feyenoorder Verdonk, maar in de laatste tien minuten wist Til Feyenoord te redden waarna het slotakkoord voor invaller Dessers was.