UTRECHT - Aanvoerder Steven Berghuis heeft Feyenoord zondagmiddag langs FC Utrecht geschoten. De aanvaller maakte na rust de winnende goal nadat beide ploegen in de eerste helft, via Fer en Gustafsson, hun eigen doelman hadden gepasseerd.


Na een corner van FC Utrecht was het Leoy Fer die in de 13e minuut zijn eigen doelman Bijlow passeerde. Ongelukkig, maar wel terecht want FC Utrecht had duidelijk het betere van het spel en kreeg ook al kansen via Van de Streek en Kerk. Feyenoord-coach Dick dvocaat besloot de tactiek wat te veranderen waardoor de Rotterdammers meer grip op de wedstrijd kregen. Even later leverde dit de gelijkmaker op en opnieuw via een eigen doel. Nu was het voormalig Feyenoorder Simon Gustafsson die de bal na een corner ongelukkig tegen de touwen kopte.

Advocaat brengt in de rust de net van corona herstelde Luis Sinisterra voor Botteghin, die op het randje van rood speelde. De Colombiaanse aanvaller is direct belangrijk als hij na twaalf minuten Berghuis in stelling brengt die hard en laag raak schiet. FC Utrecht probeert nog wat te forceren met enkele aanvallende wissels, doch de beste kans is voor Feyenoord als Linssen de bal koppend niet langs Oehlschlagel krijgt. Feyenoord weet de winst over de streep te trekken, maar niet ongeschonden aangezien keeper Bijlow vlak voor tijd geblesseerd moet uitvallen.

FC Utrecht - Feyenoord 1-2 (1-1)
13. Fer 1-0 (e.d.)
27. Gustafsson 1-1 (e.d.)
57. Berghuis 1-2