SASSENHEIM - De verwachtingen zijn hooggespannen voor Jong Almere City FC, dat voor de vrije competitieronde tegenstander SteDoCo nog in eigen huis aan de kant schuift. Maar in de Bollenstreek kan de equipe van Florian Wolf op geen enkele wijze een vuist vormen tegen v.v. Ter Leede uit Sassenheim.

De eerste pot uit de geschiedenis tussen de beide ploegen gaat niet de boeken in als een hoogwaardig schouwspel. Beide ploegen hehben moeite om het spel te maken en de harde wind slaat menig aanval dood. Het publiek moet ten minste een kwartier wachten tot de eerste keeper naar de grond moet. Het is Stijn Keller van Almere City FC die getest wordt door een nare stuiterbal van Omar Limon.

De keeper van Jong moet in het eerste bedrijf nog een paar keer in actie komen. Omdat de beloftenploeg daar zelf maar een paar kleine speldenprikjes tegenover kan zetten (we tellen één schot en een gevaarlijke voorzet van rechts), worden de kleedkamers in de rust met een doelpuntloos gelijkspel bereikt.

In de tweede helft komt Jong Almere City FC er helemaal niet meer aan te pas. Heeft het in de eerste helft de wind nog in de rug, in de tweede helft weet de formatie er met de tegenwind helemaal niet meer uit te komen. Al na tien minuten mag Keller vissen en het is notabene ploeggenoot Ruggero Mannes die de bal achter de eigen doellijn prikt.

Ook na die 1-0 is het eenrichtingsverkeer en mag Jong Almere City FC van geluk spreken dat de teller in Sassenheim slechts op één tegendoelpunt blijft staan. Minstens drie doelpuntrijpe acties worden door de thuisploeg om zeep geholpen, waardoor de wedstrijd uiteindelijk met een minimaal verschil verloren gaat.