DEN HAAG - ADO Den Haag liet een week geleden twee dure punten liggen in de thuiswedstrijd tegen MVV (2-2). Vrijdagavond speelde de ploeg van trainer Darije Kalezic opnieuw thuis, tegen Jong Ajax, en nu liep men weer twee punten in op Willem II en Roda JC na een nipte 2-1 zege.

Makkelijk ging het niet in het Bingoal Stadion. Kian Fitz-Jim zette de Amsterdamse beloftenploeg na 25 minuten op voorsprong. De middenvelder maakte met een mooi schot zijn eerste doelpunt sinds hij terugkeerde in Amsterdam. Het waren de nieuwelingen van ADO die de ommekeer bewerkstelligden. Nog voor de rust maakte Timothy Derijck gelijk, na rust scoorde ook Alex Schalk. In de strijd om directe promotie pakt ADO dus drie belangrijke punten. De ploeg van Darije Kalezic klimt naar 53 punten en is Roda JC tot één punt genaderd, gezien de remise van de Limburgers tegen Telstar. Koploper Willem II heeft vier punten voorsprong.

Jong Ajax, waar Mika Godts na een blessure zijn rentree maakte, staat op een vijtiende plaats.