DEN HAAG - ADO Den Haag moest vrijdagavond genoegen nemen met een punt tegen MVV Maastricht. De toeschouwers in het Bingoal Stadion zagen een aantrekkelijke wedstrijd met veel kansen. Met name over de late gelijkmaker van Alex Schalk was veel te doen: 2-2

Gescoord werd er pas vlak voor rust en dat was eigenlijk een wonder. Keeper Mathys hield al vroeg in de wedstrijd Daryl van Mieghem en Henk Veerman van het scoren af en zag Jari Vlak knalhard op de lat pegelen. Aan de andere kant trof Bryan Smeets met een vrije trap de paal, kwam Nicky Soeren voor een leeg doel net een teen tekort en vond Ferre Slegers keeper marsman op zijn weg. In de 41e minuut was het wel raak voor de thuisploeg toen Van Mieghem de bal op het hoofd van Veerman wist te bezorgen die zijn zeventiende doelpunt van dit seizoen maakte.

MVV gaf zich niet zomaar gewonnen. Kort in de tweede helft kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via Mart Remans, die op aangeven van Smeets bij de tweede paal binnen tikte. ADO moest opnieuw beginnen en kreeg via vooral Veerman grote kansen om op een nieuwe voorsprong te komen. Romain Matthys keepte echter een geweldige wedstrijd en hield MVV op de been.

Uit een counter sloegen de bezoekers twintig minuten voor tijd hard toe. Smeets vond Dailon Livramento, die naar binnen trok en de 1-2 binnen schoot. ADO zette vervolgens alles op alles om in ieder geval nog een punt te redden, maar Matthys werd steeds sterker en leek onpasseerbaar. In blessuretijd viel echter toch nog de 2-2, gemaakt door invaller Alex Schalk en nu leek Mathys niet vrijuit te gaan al wilde heel MVV doen geloven dat er een overtreding werd gemaakt op de keeper, hetgeen scheidsrechter Manschot anders zag.