WAALWIJK - Feyenoord heeft in de aanloop naar het belangrijke Champions League duel met Lazio Roma een nipte zege weten te behalen op RKC Waalwijk, dat een helft lang met tien man speelde. Het werd in Brabant 1-2 voor de Rotterdammers.

Het was in Waalwijk duidelijk niet de avond van Santiago Giménez. De spits miste in de openingsfase al twee opgelegde kansen en dacht op slag van rust, bij een 1-1 stand, een strafschop op Panenka-achtige wijze te nemen, maar faalde hopeloos. Voorafgaand aan die strafschop zag RKC-er Adewoye rood wegens het neerhalen van de Mexicaan.

Daarvoor al had Denilho Cleonisse de thuisploeg op voorsprong geschoten en was het Quinten Timber die via de binnenkant van d epaal de gelijkmaker liet aantekenen.

Na de rust had Feyenoord met een man meer een duidelijk overwicht, maar keeper Sprenkelink, die nog steeds de niet herstelde Vaessen verving, speelde een puike partij. Toch moest hij capituleren toen een bal van Zerrouki op de paal belandde en Bart Nieuwkoop klaar stond om de rebound te benutten. De 1-2 van de Rotterdammers betekende tevens de winnende.