SASSENHEIM - Purmersteijn heeft zijn eerste driepunter binnen in de Vierde Divisie. Een week na het gelijke spel (1-1) bij de competitiestart tegen HBC won de ploeg van trainer Mo el Bouziani met ruime cijfers van Ter Leede, dat nog altijd puntloos is.

De Pumerenders sloegen in het laatste kwartier voor de rust keihard toe. Mylan Polman scoorde in een paar minuten tijd tweemaal, waarvan de laatste vanaf de strafschopstip e nog voor de rust kopte Job van der Meulen de 0-3 tegen de touwen.

Ter Leede mocht nog even hopen toen Thomas Arroyo tegen scoorde, maar halverwege de tweede helft had Gani Meholli de marge alweer op drie gebracht en even later maakte Omar Nait Aicha zelfs een vijfde Purmerendse treffer. Arroyo mocht met zijn tweede eretreffer de eindstand op 2-5 bepalen op Sportpark Roodemolen.