ARNHEM - Feyenoord heeft voor het eerst sinds Dick Advocaat de scepter zwaait weer eens een Eredivisieduel verloren. In de strijd om de derde plaats in de stand bleek Vitesse zondagmiddag met 1-0 te sterk.

Het was voor de Rotterdammers de eerste nederlaag sinds men op 27 oktober 2019 van Ajax verloor (4-0). In het GelreDome nam de thuisploeg het initiatief en met name Loïs Openda was een voortdurende plaag voor de Feyenoord-defensie. Kort voor rust kreeg hij zijn grootste kans, maar wist Feyenoord-goalie Nick Marsman te keren. Die moest twee minuten later wel vissen toen Openda de bal panklaar legde voor Oussama Darfalou.

Waar Vitesse in de eerste helft de betere was, daar had Feyenoord na rust de beste kansen. Nicolai Jörgensen kreeg een grote kans op de gelijkmaker, maar worstelt nog altijd met zijn vorm en de scherpte. Twee keer kwam Vitesse nog goed weg toen zowel Uros Spajic als Luis Siniserra de lat raakten, maar uiteindelijk trokken de Arnhemmers de zege wel over de streep.