VOLENDAM - ADO Den Haag heeft na twee wedstrijden nog een volle honderd procent score. De ploeg van Ruud Brood won vrijdagavond met 1-3 bij FC Volendam. De thuisploeg begon nochtans goed, maar een vroege rode kaart voor keeper Stankovic nekte de Volendammers.

Met aan prachtig afstandsschot had Denso Kasius de thuisploeg immers al in de vierde minuut op een voorsprong gebracht. Ruim vijf minuten later ging het echter mis toen keeper Stankovic ver uit zijn doel kwam en een overtreding op Thomas Verheydt beging. Stankovic kon met direct rood vertrekken waardoor reservekeeper Barry Lauwers van de bank moest en Joey Antonioli noodgedwongen gewisseld werd. ADO Den Haag rook bloed en nam het initiatief over tegen de tien van Volendam en dat resulteerde na twintig minuten in de gelijkmaker van Thomas Verheydt. Vlak voor rust maakte oud-Volendammer Boy Kemper het nog erger door de 1-2 tegen de touwen te koppen. In de blessuretijd werd het bijna nog erger maar Besuijen raakte de lat.

In de openingsfase van de tweede helft probeerde FC Volendam het tij te keren en de ploeg van Wim Jonk kreeg kansen via Eerdhuijzen en Mühren, doch aan de andere kant hield Lauwers zijn ploeg ook in de wedstrijd met enkele fraaie reddingen. Als Gregor Breinburg wordt neergelegd heeft hij echter geen verweer op de strafschop van Sem Steijn en met die 1-3 is de wedstrijd feitelijk beslist. Het tiental van Volendam deelt nog wat speldenprikjes uit, maar ADO Den Haag blijft simpel overeind.

FC Volendam - ADO Den Haag 1-3 (1-2)