ROTTERDAM - Feyenoord heeft een koude douche te verwerken gekregen in de thuiswedstrijd tegen Wolfsberger AC. De ploeg van Dick Advocaat verloor in De Kuip met 1-4 van de Oostenrijkers. De Rotterdammers kregen drie strafschoppen tegen waarvan twee in het eerste kwartier.

Het was een desastreuze start voor de thuisploeg. Na dertien minuten stond Feyenoord al op een 0-2 achterstand. In de vierde minuut werd een overtreding van Botteghin bestraft, waar op zich niet zo veel op viel aan te merken. De strafschop die de gasten een paar minuten later kregen na een licht vergrijp van Nieuwkoop leek overdreven. Desalniettemin bleek Michael Liendl in beide gevallen een koele kikker door de strafschoppen te benutten. Wie hierna een offensief van Feyenoord verwacht komt bedrogen uit. De ploeg weet het spel niet te maken en verder dan een vrije trap die Berghuis naast mikt en een poging van Linssen (over) komt men niet.

Met Narsingh in de ploeg voor Nieuwkoop weet Feyenoord na rust wel de aansluiting te vinden. De invaller weet Berghuis te bereiken die met links binnen knalt. Hierna volgen grote kansen voor Geertruida die de paal raakt en Linssen die de bal niet op zijn hoofd maar op de schouder krijgt. Kort hierna krijgt Feyenoord twee volgende tikken te verwerken als Bijlow een kans van Stratznig weet te keren, maar geen antwoord had op de rebound van Liendl die zijn derde van de avond wist te maken. Een paar minuten later wijst de rommelig fluitende arbiter opnieuw naar de stip bij een duel waarbij Bijlow de bal wegbokst. Liendel gunt de eer ditmaal aan Joveljic die de 1-4 laat aantekenen en daarmee het duel defintief beslist.

Feyenoord - Wolfsberger AC 1-4 (0-2)
4. Liendl (pen.) 0-1
13. Liendl (pen.) 0-2
53. Berghuis 1-2
60. Liendl 1-3
66. Joveljic (pen.) 1-4