NOORDWIJK - De filmregistratie van de prachtige opera Madama Butterfly van The Royal Opera House is op 21 april in De Muze te zien! Madama Butterfly is een hartverscheurende tragedie van Puccini gaat over een jonge geisha die verliefd wordt op een Amerikaanse marineofficier. Tickets à €15,- zijn te koop via demuze.nl of aan de theaterkassa.


Als de jonge geisha Cio-Cio-San trouwt met de Amerikaanse marineofficier Pinkerton, denkt ze dat ze een echt, bindend huwelijk voor het leven aangaat. Ze doet afstand van haar religie en gemeenschap en begrijpt helaas te laat dat voor Pinkerton hun huwelijk maar een illusie is – met tragische gevolgen. De opera van Giacomo Puccini, met een partituur die de aria van Butterfly: ‘Un bel dì, vedremo’ (‘Op een mooie dag’) en het ‘Neuriënd koor’ bevat, is meeslepend, met een hartverscheurend einde. De prachtige productie van Moshe Leiser en Patrice Caurier is geïnspireerd op de 19de-eeuwse Europese afbeeldingen van Japan. Asmik Grigorian vertolkt de rol van Cio-Cio-San, en Kevin John Edusei dirigeert.

De vertoning is op zondag 21 april 2024, aanvang 15.00 uur. De plaatsbewijzen kosten €15,-. De theaterbalie van De Muze is geopend en telefonisch bereikbaar op: maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur, maandagavond van 18.00 uur tot 21.00 uur.

Iedereen die op de hoogte wil worden gehouden van de voorstellingen en activiteiten in de Muze, kan zich aanmelden voor de mailing via de website www.demuze.nl